ПРЕТРАГА

 

 

 

  

                                                                                                                                                           

              

    

     

  

 

ПОЧЕТНА

„Дан розих мајица“

     Meђународни дан борбе против вршљачког насиља под називом „Дан розих мајица“ у нашој школи је обележен у среду, 22.фебруара. Ученици другог циклуса образовања и васпитања, односно више смене који су учествовали у реализацији активности, одговарали су на анонимну анкету, која за циљ има стицање увида у тачност информација којима ученици располажу када је вршњачко насиље у питању, што ће бити корисна смерница Тиму за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања у креирању будућих активности. Након анкете, ученици су имали прилику да са наставницима и између себе, разговарају о вршњачком насиљу и облицима насиља, као и заблудама са којима се најчешће срећу када је насиље у питању. Реализатори активности у вишој смени су биле Јелена Ђурић, наставница биологије и координаторка Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања и Биљана Николин, педагог школе и члан Тима.

    Што се тиче првог циклуса образовања и васпитања, односно ниже смене, активности са ученицима су реализовале наставници разредне наставе Јадранка Србљин, Ковица Ристић, Весна Петков, Оливера Зрнић, Душица Томић и Богдан Србљин.

     Током реализације свих активности поводом обележавања овог дана, ученици су имали прилику да разговарају, анализирају потенцијалне ситуације  и дају предлоге за решавање - како да се избегну насиље и дискриминација, а сукоби реше ненасилним путем, уз поштовање својих права и уважавање личности друге особе.

     Обележавање овог дана има за циљ промовисање толеранције, емпатије, поштовања различитости, развијања сарадње и оснаживање за ненасилно решавање конфликата.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

 

 

КОНТАКТ

Адреса: Светог Саве 101

Место: Мокрин 23305

Телефон: 0230/361-118; 0230/362-048

Телефакс: 0230/361-118

е-mail: osvasastajic@gmail.com

web: www.osvasastajicmokrin.edu.rs

Legetøj og BørnetøjTurtle