ПРЕТРАГА

 

 

  

 

 

 

              

    

     

  

 

Uncategorised

Турнир у малом фудбалу

    Педагог школе Кристина Завишић организовала је турнир у малом фудбалу за дечаке од 5. до 8.разреда. У категорији 5. и 6. разреда победу је однела екипа коју су чинили: Страхиња Зец, Вукашин Мишчевић, Зоран Раду, Никола Сивачки, Мирослав Јолић, Марко Соколов и Филип Кошчица. У категорији 7. и 8.разреда победила је екипа у следећем саставу: Радован Барбат, Дамир Путник, Паја Рац, Стефан Балатон, Јовица Јолић, Александар Леваи и Давид Барбул. Турнир је прошао у пријатељској атмосфери, пуној смеха и забаве. Педагог школе се захваљује свима који су учествовали и што је све прошло у најбољем реду. Такође, хвала управи спортске хале на уступању исте.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЊЕ АЛБУМ СЛИКА.

Педагог школе Кристина Завишић

 

Угледни час из физике у корелацији са математиком

   У среду, 30.11.2022. године, одржан је угледни час из физике у корелацији са математиком, на наставну тему: “Светлосне појаве – Одређивање жижне даљине сабирног сочива”. Час су одржали наставник физике - Драган Васић и наставник математике - Синиша Вуковић у одељењу 8-3. Часу су присуствовале директорка и педагог школе. Наставник физике је час осмислио у етапама, где је на почетку часа објаснио и усмерио ученике да формирају две групе, које су вршиле су мерења удаљености предмета од сочива и лика од сочива. Друга етапа часа се огледала у подешавању извора светлости, предмета, сабирног сочива и пројектованог лика. У трећој етапи часа је наставник математике извео трансформацију формуле за одређивање жижне даљине за резултате мерења који нису били целобројни. У следећој етапи се рачунала жижна даљина и оптичка јачина сабирног сочива изражена у диоптријама. На самом крају угледног часа је рађена анализа резултата мерења и дискусија на тему жижне даљине. Вреднована је група која је имала тачније резултате мерења. Час је протекао у активном учешћу ученика и наставника. Општи утисак је био позитиван, а заједничка очекивања и мотивација су део будућих часова.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА

Чланак написао: Синиша Вуковић, наставник математике

 

Совембар у Кикинди

    Традиционалну манифестацију ,,Совембар – месец сова ушара“ посетили смо и ове године и представили своје радове на тему сове и њиховог значаја за околину и све нас. Наша школа је имала свој штанд у хали ,,Пионир“ где су изложени најуспешнији радови настали на радионици учитељице Оливере Зрнић и одељења I-1, као и радови ученика IV-1 и IV-2 и ученика седмог и осмог разреда који похађају слободну наставну активност ,,Моја животна средина“. Ученици 1-1 заједно са својом учитељицом, родитељима и учитељицом Љубицом Белош  су осмислила штанд на занимљив и креативан начин који је привукао велико интересовање! У Народном музеју наши мали ђаци су истакли своју маштовитост у вајарској и ликовној радионици ,,Сова као сувенир“ и театру о совама које зимују у нашој општини.

    На квизу о свету сова ушара учествовале су ученице Тара Ђурић VI-1, Анастасија Митрески VI-1 и Мина Племић VI-1. Показале су велико знање и овом приликом их похваљујемо! Ученице је за квиз припремала наставница  Јелена Матић. Поред квиза, биле су и део ,,Сова- патроле“- бројање сова уз помоћ чланова Друштва за заштиту птица Србије, као и учеснице радионице.

    Добили смо захвалницу Града Кикинда за допринос у реализацији манифестације, као и постере од Друштва за заштиту птица Србије и промотивни материјал.

    Захваљујемо се родитељима ученика 1-1 који су  допринели да реализујемо учешће у овој лепој манифестацији.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

Чланак написала: Јелена Матић, наставница географије

 

КОНТАКТ

Адреса: Светог Саве 101

Место: Мокрин 23305

Телефон: 0230/361-118; 0230/362-048

Телефакс: 0230/361-118

е-mail: osvasastajic@gmail.com

web: www.osvasastajicmokrin.edu.rs

СТАТИСТИКА

03297248
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
861
939
7742
3279301
3060
35355
3297248

Your IP: 34.106.145.147
2022-12-03 20:13
Legetøj og BørnetøjTurtle