ПРЕТРАГА

 

 

 

  

                                                                                                                                                           

              

    

     

  

 

ПОЧЕТНА

Ин мемоариам: Весна Симић (1966 – 2023)

      Овај јануар донео нам је са собом тужну и болну вест јер нас је напустила поштована и уважена колегиница учитељица Весна Симић. Весна Симић преминула је 11. 1. 2023. године у 57-ој години живота у Кикинди после тешке болести.

    Весна Симић рођена је 4. априла 1966. године у Мокрину. У породици коју су чинили отац Алекса, мајка Верица и брат Милан. У Мокрину је завршила основну школу, а потом наставила средњу школу у Кикинди. Завршила је Педагошку академију ,,Зора Крџалић Зага“ и стекла звање наставника разредне наставе 29. 2. 1989. године у Кикинди. Исте године почиње да ради као учитељица у ОШ ,,Васа Стајић“ у Мокрину и ту је радила до краја свог живота.

     Сви ћемо је радо памтити и дуго је се сећати. Била је део колектива целим својим срцем и била је веома поносна што ради баш у свом селу. Волела је свој посао и ђаке. Била је пример правог учитеља у сваком смислу те речи. Поносно је извела на пут скоро 9 генерација ученика који су стекли знање о првим словима и бројевима захваљујући њој. Ученицима је пружила несебичну љубав, бригу и пажњу. Посебно је код деце неговала дар за цртање и сликање. Мотивисала је  много својих ученика па су показали високе резултате на такмичењу из математике и много је награда примљено на ликовним и литерарним конкурсима. Креативност и машту је у деци будила. Њен подстицај огледа се у животима многих одраслих људи којима је била узор и подршка у једном периоду живота. 

    Била је веома вредна и одговорна особа која је све своје обавезе испуњавала на време. Упамтићемо је и као искрену, дисциплиновану и савесну особу. Била је веома пажљива и поуздана као колега. Изузетно племенита особа која је радо пружала помоћ и подршку свим људима. Имала је велики осећај за правду.

    Драго нам је што је била део нашег колектива, део наше школе, део  Мокрина. Светло сећање на Весну остаће у нашим срцима. Искрено саучешће желимо породици.

,,Затворила си очи и заспала

верујем да ти је дом међу звездама,

а твоја душа искрена и чиста

сада у вечном миру почива

док је Божија рука покрива

прекривачем недосањаних снова и нитима

драгих успомена.

Затворићу очи,

видећу срцем

сваке звездане ноћи твој лик и

знаћу да си на неком бољем месту

пуна спокоја“.

Текст написала: професорка српског језика Олгица Милетић

 

КОНТАКТ

Адреса: Светог Саве 101

Место: Мокрин 23305

Телефон: 0230/361-118; 0230/362-048

Телефакс: 0230/361-118

е-mail: osvasastajic@gmail.com

web: www.osvasastajicmokrin.edu.rs

Legetøj og BørnetøjTurtle