ПРЕТРАГА

 

 

 

 

 

              

    

     

  

 

Okružno takmičenje iz biologije

   Andrej Rac Sabo (8-1) je na Okružnom takmičenju iz biologije osvojio 3.mesto i plasirao se na Republičko takmičenje. Učenika je za takmičenje pripremala nastavnica biologije Jelena Đurić. Čestitamo im na velikom uspehu i želimo im sreću na Republičkom takmičenju.

 

 

Dan škole

   U sredu, 27.03.2024. godine, obeležen je Dan škole. Pre podne su organizovane brojne radionice, koje su bile veoma posećene. Predveče, u prepunoj sali Doma kulture, održana je priredba u kojoj su učestvovali učenici od prvog do osmog razreda.

KLIKOM NA DONJU SLIKU OTVARA SE ALBUM SLIKA.

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Обавешатавамо вас да ће се упис ученика у први разред Основне школе „Васа Стајић“ у Мокрину обављати у периоду од 20.марта до 31. маја 2024. године, а у складу са званичним дописом Министарства просвете Републике Србије.

Родитељи или други законски заступници могу упис да изврше на два начина:

  1. електронским путем-самостално
  2. Заказивање термина уписа и тестирања може извршити школа

1. Самостално електронско заказивање:

И ове године ће родитељима бити доступна услуга Е-заказивање термина за упис и тестирање детета у основну школу преко апликације eУправа.

За покретање услуге E-заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ на Порталу еУправа потребно је да:

  • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
  • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
  • Закажете термин у ОШ “Васа Стајић“, Мокрин

Родитељима ће апликација за електронско заказивање термина бити доступна од 21.марта до 31. маја 2024. године, а препорука Министарства је да школе понуде термине за упис и тестирање за цео период уписа, а најмање за прве три недеље априла месеца.

Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 21. марта 2024. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана .

ОШ“Васа Стајић“ Мокрин  послаће позиве за тестирање сваком детету, односно родитељу/старатељу у вртићу „Невен“, а које ће им уручити њихови васпитачи.

2.Заказивање термина уписа и тестирања може извршити школа

 Основна школа „Васа Стајић“ Мокрин спремна је да, као и ранијих година, изађе у сусрет родитељима који не желе или нису у могућности да самостално закажу тестирање, да то уради уместо њих и то тако што могу телефоном позвати секретара установе сваког радног дана у периоду од 08,00 до 14,00 часова на телефон 063-599-051.

Том приликом је потребно да доставе следеће податке:

- Име и презиме детета које се уписује у школу;

- јединствени матични број  детета (ЈМБГ)

- Име и презиме једног родитеља, односно другог законског заступника и његов ЈМБГ

- Место пребивалишта детета

- Контакт е-маил и телефон родитеља

Тестирање почиње 04.04. 2024.године.

Термини за тестирање су радним данима, када контактирате школу добићете обавештење који термини су слободни.

Апликација Е управе поједностављује упис у смислу да родитељ који је пријавио своје дете не долази у школу ни са једним потребним документом, него ће секретар установе у заказаном термину из наведене апликације прибавити и одштампати: извод из матичне књиге рођених; уверење о пребивалишту; потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење (уколико сте преглед обавили код приватног лекара доставити потврду о обављеном прегледу), а педагог  истог дана извршити тестирање детета.

 

Opštinsko takmičenje iz hemije

   Tara Đurić (7-1) je osvojila 3. nagradu na Opštinskom takmičenju iz hemije. Taru je za takmičenje pripremala nastavnica hemije Dragana Vunjak. Čestitamo Tari i nastavnici na postignutom uspehu.

 

 

Opštinsko takmičenje iz biologije

  Andrej Rac Sabo (8-1) je osvojio 3. mesto na Opštinskom takmičenju iz biologije i plasman na Okružno takmičenje. Mihajlo Vujić (6-2) je takođe osvojio 3. mesto. Učenike je za takmičenje pripremala nastavnica biologije Jelena Đurić. Čestitamo im na postignutom uspehu!

 

 

Matematičko takmičenje "Misliša"

     Danas je u celoj Srbiji, pa i u našoj školi održano matematičko takmičenje "Misliša", za sve učenike od prvog do osmog razreda. Takmičenje organizuje matematičko društvo "Arhimedes" a namenjeno je svim učenicima osnovnih i srednjih škola. Cilj mu je popularizacija matematike, motivisanje učenika da matematiku uče sa zadovoljstvom kroz rešavanje zanimljivih zadataka, širenje matematičke kulture.
 
 
 

Општинско такмичење из српског језика и језичке културе

    На Општинском такмичењу из српског језика и језичке културе одржаном у недељу,  25. фебруара 2024. године у ОШ „Свети Сава“ у Кикинди можемо се похвалити успехом ученика наше школе. Ученице Сара Милетић (V1) и Алисија Бајин (V2) освојиле су друго место, а ученик Лазар Сремчев (VII1) освојио је треће место. Све троје ученика пласирали су се на Окружно такмичење које ће се одржати у априлу. Ученике је за такмичење припремала наставница српског језика Олгица Милетић.

 

Општинско такмичење из математике

     На општинском такмичењу из математике, које је одржано 10.2.2024.године, учествовали су и ученици наше школе - четворо ђака из трећег разреда и четворо ђака из четвртог разреда. У категорији трећих разреда од 37 ученика, најбољи резултат остварила је Ана Шербеџија (3-2) десето место, док је Александар Стојановић (4-2) заузео седмо место од 22 ученика у категорији четвртог разреда.
Охрабрујемо наше ученике да наставе да развијају љубав према математици!


Педагог школе,
Кристина Завишић

 

BrainOBrain program

   Na svetskom online takmičenju gde je učestvovalo više od 21000 dece iz 80 zemalja sveta, naša učenica Jana Reljin iz II-1 je osvojila treće mesto kao polaznik BrainOBrain programa. To je program za decu koji podstiče pravilan razvoj mozga, intelektualnih sposobnosti i životnih veština.
   Čestitamo Jani na ovom velikom uspehu i želimo joj mnogo uspeha u budućnosti!

 

 

Opštinsko takmičenje iz engleskog jezika

     Na opštinskom takmičenju iz engleskog jezika održanom 4.februara 2024.godine u OŠ "Vuk Karadžić" u Kikindi, učenik VIII-1 Andrej Rac Sabo je osvojio drugo mesto i plasirao se na okružno takmičenje. Učenika je pripremao nastavnik Goran Horvat.
     Čestitamo Andreju i nastavniku i želimo im mnogo uspeha na sledećem nivou takmičenja!

 

 

Школска слава у нашoj школи

Основна  школа ,,Васа Стајић“ данас је свечано обележила школску славу у част првог српског архиепискога и просветитеља.

Свети Сава сматра се зачетником српске средњовековне књижевности, просветних установа, те заштитником учитеља и ученика.

Најпре су чланови школског хора, под управом наставника Жељка Стјановића,  отпевали  химну посвећену Светом Сави, а онда су свештеници Српске православне цркве Славко Јовановић и Бојан Стајић започели обред.

Приредба је настављена рециталом оних најмлађих и најслађих, ученика II1 и II2 које су припремале учитељице Оливера Зрнић и Јелена Оштрић.

Чули смо још једну занимљиву песму нашег школског хора, а онда и рецитате ученика 5 - 8. разреда. Њих су припремале наставнице Олгица Милетић и Дајана Хаџић.

Након тога су свештеници приступили резању славског колача, а затим је директорица Мариана Ракин бираним речима честитала школску славу – Светог Саву свим ученицима и запосленима у нашој школи.

У жељи да се ода признање свима који су достојно представили нашу школу, поделила је књиге ученицима који су остварили запажен успех у претходном периоду.

Милица Весков (V1), Јана Јурић (V1), Јован Степанчев (V1),  Мирослав Васиљевић (V1) и Тамара Карачоњи (VII1) освојили су награде на литерарном конкурсу ,,Свака звезда има својих пута“ поводом XXX Змајевих дечијих игара.

Ментор им је била наставница Олгица Милетић.

Имамо још лепих вести.

На наградном конкурсу Народне библиотеке ,,Јован Поповић“ за најбољи Book Тrailer, прву награду добила је екипа у саставу: Андреј Рац Сабо (VIII1), Немања Шебул (VIII1),  Милан Павлов (VIII1), Ненад Ибрајтер (VIII1) и Мирко Лупу (V2).

Ментор им је био учитељ Богдан Србљин.

И на самом крају да истакнемо да је учитељица Оливера Зрнић добила признање за креативност у ваннаставним активностима на 15. Методичким данима учитеља Војводине за мјузикл ,,Снежана и седам патуљака“.

Након приредбе приређена је закуска за драге госте и све запослене раднике наше школе.

Наставница: Дајана Хаџић

 

КОНТАКТ

Адреса: Светог Саве 101

Место: Мокрин 23305

Телефон: 0230/361-118; 0230/362-048

Телефакс: 0230/361-118

е-mail: osvasastajic@gmail.com

web: www.osvasastajicmokrin.edu.rs

СТАТИСТИКА

07148295
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
11332
39376
118350
6940666
329679
481705
7148295

Your IP: 66.249.70.132
2024-04-17 18:07
Legetøj og BørnetøjTurtle