ПРЕТРАГА

 

 

  

 

 

 

              

    

     

  

 

Окружно такмичење "Шта знаш о саобраћају"

    На Окружном такмичењу "Шта знаш о саобраћају", одржаном 13.05.2023. године, учествовало је 48 такмичара из свих 6 општина нашег округа (свака општина је имала максималних 8 такмичара). Ученици наше школе су постигли изузетне резултате и освојили вредне награде. Резултати по категоријама су следећи:

Б категорија - девојчице

Јелена Чворак - 1. место (златна медаља, освојен бицикл и пласман на Републичко такмичење)

Ц категорија - девојчице

Гордана Ристић - 1. место (златна медаља, освојен бицикл и пласман на Републичко такмичење)

Ц категорија - дечаци

Лазар Сремчев - 5. место

 

     Ученике је за такмичење припремао наставник технике и технологије Владимир Гојковић.

 

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

 

 

Окружно такмичење из биологије

    Окружно такмичење из биологије одржано је у недељу, 23.04.2023. године у ОШ ,,Ђура Јакшић" у Кикинди. Ученик наше школе Михајло Вујић (5-2) је постигао изузетан резултат и освојио трећу награду са 81 бодом (освојио је највећи број бодова на такмичењу). Михајла је за такмичење спремала наставница биологије Јелена Ђурић. Честитамо им на великом успеху!

 

Општинско такмичење "Шта знаш о саобраћају"

   У суботу, 22.04.2023.године, одржано је Општинско тамичење "Шта знаш о саобраћају", на ком је учествовало 14 основних школа наше општине. Ученици наше школе су, као и ранијих година, забележили изузетне резултате и освојили вредне награде. Ученике је за такмичење припремао наставник технике и технологије Владимир Гојковић. Резултати по категоријама су следећи:

Ц категорија дечаци

Лазар Сремчев - 1. место (освојена златна медаља, бицикл и пласман на Окружно такмичење)

Ц категорија девојчице

Гордана Ристић - 2. место (освојена сребрна медаља и пласман на Окружно такмичење)

Б категорија девојчице

Јелена Чворак - 1. место (освојена златна медаља, бицикл и пласман на Окружно такмичење)

Б категорија дечаци

Никола Недељков - 6.место

Екипно - 2. место и освојен пехар.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

 

Окружно такмичење из српског језика и језичке културе

    У суботу, 1. априла 2023. године одржало се Окружно такмичење из српског језика и језичке културе у ОШ ,,Свети Сава“ у Кикинди. Можемо се похвалити успехом на такмичењу. Ученик Лазар Сремчев VI1 освојио је 3. место. Ученика је за такмичење припремала наставница српског језика Олгица Милетић.

   Честитамо Лазару и желимо му много успеха и наредне школске године!

Текст написала: Олгица Милетић, професорка српског језика

 

 

Прослава Дана школе

У петак, 31. III 2023. године, свечано је обележен Дан школе.

Тим поводом, у преподневном сатима, организоване су бројне радионице, у којима су учествовали ученици наше школе. Све радионице биле су веома посећене и изазвале су велико интересовање. Оне су веома занимљиве и необичног садржаја.

-НТЦ – Јелена Оштрић, Ковица Ристић, Марија Бајић;

-Велики рат

Јелена Матић, Олгица Милетић, Сава Бајшански, Марко Матић, Дајана Хаџић;

-Микросвет –Јелена Ђурић;

-Ово је мој друг Жирафеће Срце – Весна Петков;

-Сукоби: имати пријатеља и немати пријатеља – Весна Петков;

-Фарбање јаја – Душица Томић;

-Оригами радионица – оригами мајстор Јован Исаков;

-Стенцил штампа на мајицама – Дарко Стојков.

Да би све било занимљивије, организовани су и турнири у малом фудбалу и одбојци, а они традиционално код ученика изазивају велико интересовање.

У вечерњим сатима, у препуној  сали Дома културе, одржана је приредба на којој су узели учешће ученици I – VIII разреда, али и они који су је некад похађали, али не и заборавили.

На самом почетку присутнима се обратила директорица наше школе Мариана Ракин, честитала је свим запосленима Дан школе и поздравила драге госте и спонзоре.

Вече је протекло онако опуштено, разиграно и распевано.

Показали смо да су наши ученици веома маштовити и даровити.

Надамо се да су посетиоци уживали у њиховом умећу.

Након приредба, организовано је дружење радника наше школе и бројних драгих гостију.

НАПОМЕНА: КЛИКОМ НА ДОЊУ СЛИКУ ОТВАРА СЕ АЛБУМ СЛИКА.

                                                        Наставница српског језика и књижевности Дајана Хаџић

 

Рецитаторско такмичење ,,Сада сањам мастила у боји“

        Наша школа учествовала је на 3.Рецитаторском такмичењу под називом ,,Сад сањам мастила у боји“ које организује ОШ,, Фејеш Клара“ у Кикинди. У конкуренцији од 60 ученика у финале су се пласирали и наши ученици: Јован Степанчев IV1, Петар Крстин V1 и Бојана Остојић VIII1

     Финално такмичење одржало се у сали Културно – уметничког друштва ,,Еђшег“ у Кикинди 20. марта 2023. године. Поносни смо на то што је рецитовање наших ученика било запажено. Ученик Јован Степанчев добио је специјалну награду  у  категорији  млађег узраста од 1. до 4. разреда, а ученик Петар Крстин освојио је прво место у категорији средњег узраста од 5. до 8. разреда.  Јовану Степанчеву и Петру Крстину менторка је била наша библиотекарка Даринка Маљугић, а ученици Бојани Остојић била је менторка и наставница српског језика Олгица Милетић.

   

Текст написала: наставница српског језика Олгица Милетић

 

Општинско такмичење из биологије

     У недељу, 19.03.2023. године, одржано је Општинско такмичење из биологије на ком су учествовали и ученици наше школе: Марко Бошњаков (5-2), Стефан Гецић (5-2), Петар Крстин (5-1), Нина Марковић (5-1),Тара Ђурић (6-1), Андреј Рац Сабо (7-1) и Михајло Вујић (5-2). Највише успеха је имао Михајло Вујић (5-2), који је освојио 3.место и пласирао се на Окружно такмичење. Ученике је за такмичење припремала наставница биологије Јелена Ђурић. Сви ученици, који су учестовали на такмичењу, заслужују велику похвалу за достојно представљање наше школе. Михајлу желимо пуно успеха на Окружном такмичењу.

 

 

Заштита података личности

Жалба против одлуке органа власти којом се одбија или одбацује захтев

Жалба ако орган власти није поступио по захтеву

Обавештење - информације од јавног значаја 

Обавештење-заштита података о личности 

Образац-захтев за приступ информацијама 

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

   Обавешатавамо вас да ће се упис ученика у први разред Основне школе „Васа Стајић“ у Мокрину обављати у периоду од 1.априла до 31. маја 2023. године, а у складу са званичним дописом Министарства просвете.

    У први разред усписују се свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по , а највише седам и по година, односно обавезу уписа  имају родитељи/старатељи/ деце рођене од 1.марта 2016. године до 28. фебруара 2017. године.

   У први разред се може уписати и дете од шест до шест и по година, након провере спремности за полазак у школу.

   У први разред може да се упише и дете старије од седам и по година, које због болести или других оправданих разлога није уписано у школу, на основу претходне провере знања.

   И ове године ће родитељима бити доступна услуга Е-заказивање термина за упис и тестирање детета у основну школу преко апликације  Е-управа.

   Родитељима ће апликација за електронско заказивање термина бити доступна од 20.марта до 31. маја 2023. године, а препорука Министарства је да школе понуде термине за упис и тестирање за цео период уписа.  Школа ће  као и свих претходних година послати позиве за тестирање сваком детету, односно родитељу/старатељу  у вртићу „Невен“, а које ће им уручити њихови васпитачи.

   Апликација Е управе поједностављује упис у смислу да родитељ који је пријавио своје дете не долази у школу ни са једним потребним документом, него ће секретар установе  у заказаном термину из наведене апликације прибавити и одштампати: извод из матичне књиге рођених;уверење о пребивалишту; потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*(  уколико сте преглед обавили код приватног лекара доставити потврду о обављеном прегледу) као и податак о похађању припремног предшколског програма,  а педагог Биљана Николин  истог дана извршити тестирање детета.

   За покретање услуге E- заказивања  термина за упис и тестирање детета у ОШ на Порталу еУправа потребно је да :

-Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs

-Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)

-Закажите термин у ОШ“Васа Стајић“, Мокрин

   Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57.     Телефонска подршка доступна је од 20. марта 2023. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана .

   Уколико родитељ не жели да закаже термин електронским путем , може  позвати секретара установе   сваког радног дана у периоду од 08,00 до 14,00 часова  на телефон 0230-362-048  која ће у име родитеља заказати термин за тестирање кроз апликацију.

 

Такмичење у модерном плесу

     У недељу, 12.03.2023. године, у Сомбору је одржано такмичење у модерном плесу. На такмичењу су учествовале и ученице наше школе. У категорији ,,fit street style“, Даница Чавић је освојила прво место. У категорији ,,fit street style – мала група children“, Даница Чавић (8-1), Сара Решћански (8-3) и Јована Ћирић (8-3) су освојиле прво место. У категорији ,,fit street style jazz children“ Тамара Карачоњи (6-1) и Елена Живко (6-2) су освојиле прво место и котизацију за такмичење у Паризу. Честитамо им на успеху!

 

 

КОНТАКТ

Адреса: Светог Саве 101

Место: Мокрин 23305

Телефон: 0230/361-118; 0230/362-048

Телефакс: 0230/361-118

е-mail: osvasastajic@gmail.com

web: www.osvasastajicmokrin.edu.rs

СТАТИСТИКА

03841787
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
613
4355
29689
3774994
12988
125955
3841787

Your IP: 54.36.148.58
2023-06-04 03:32
Legetøj og BørnetøjTurtle