ПРЕТРАГА

 

 

 

  

                                                                                                                                                           

              

    

     

  

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

   Обавешатавамо вас да ће се упис ученика у први разред Основне школе „Васа Стајић“ у Мокрину обављати у периоду од 1.априла до 31. маја 2023. године, а у складу са званичним дописом Министарства просвете.

    У први разред усписују се свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по , а највише седам и по година, односно обавезу уписа  имају родитељи/старатељи/ деце рођене од 1.марта 2016. године до 28. фебруара 2017. године.

   У први разред се може уписати и дете од шест до шест и по година, након провере спремности за полазак у школу.

   У први разред може да се упише и дете старије од седам и по година, које због болести или других оправданих разлога није уписано у школу, на основу претходне провере знања.

   И ове године ће родитељима бити доступна услуга Е-заказивање термина за упис и тестирање детета у основну школу преко апликације  Е-управа.

   Родитељима ће апликација за електронско заказивање термина бити доступна од 20.марта до 31. маја 2023. године, а препорука Министарства је да школе понуде термине за упис и тестирање за цео период уписа.  Школа ће  као и свих претходних година послати позиве за тестирање сваком детету, односно родитељу/старатељу  у вртићу „Невен“, а које ће им уручити њихови васпитачи.

   Апликација Е управе поједностављује упис у смислу да родитељ који је пријавио своје дете не долази у школу ни са једним потребним документом, него ће секретар установе  у заказаном термину из наведене апликације прибавити и одштампати: извод из матичне књиге рођених;уверење о пребивалишту; потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*(  уколико сте преглед обавили код приватног лекара доставити потврду о обављеном прегледу) као и податак о похађању припремног предшколског програма,  а педагог Биљана Николин  истог дана извршити тестирање детета.

   За покретање услуге E- заказивања  термина за упис и тестирање детета у ОШ на Порталу еУправа потребно је да :

-Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs

-Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)

-Закажите термин у ОШ“Васа Стајић“, Мокрин

   Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57.     Телефонска подршка доступна је од 20. марта 2023. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана .

   Уколико родитељ не жели да закаже термин електронским путем , може  позвати секретара установе   сваког радног дана у периоду од 08,00 до 14,00 часова  на телефон 0230-362-048  која ће у име родитеља заказати термин за тестирање кроз апликацију.

 

КОНТАКТ

Адреса: Светог Саве 101

Место: Мокрин 23305

Телефон: 0230/361-118; 0230/362-048

Телефакс: 0230/361-118

е-mail: osvasastajic@gmail.com

web: www.osvasastajicmokrin.edu.rs

Legetøj og BørnetøjTurtle