ПРЕТРАГА

 

  

 

 

 

              

    

     

  

 

ПОЧЕТНА

Недино ,,Сунце“

     У Галерији Дома културе у Мокрину у суботу, 5. марта 2022. године, Неда Ибрајтер имала је промоцију своје прве књиге ,,Сунце“. Неда Ибрајтер награђена је на конкурсу ,,Моја прва књига“ Града Кикинде и Банатског културног центра из Новог Милошева. Промоцију књиге организовало је Удружење грађана ,,Раша Попов“ из Мокрина, као и Народна библиотека ,,Јован Поповић“ из Кикинде.

     Велика част нам је што је Неда Ибрајтер била ученица наше школе. Поносни смо на то што је оправдала Вукову диплому и титулу Ђака генерације и наставила тако великом вољом и трудом и у Војној гимназији у Београду. Стога је промоција књиге била изузетно свечана. Промоцију је отворила библиотекарка Даринка Маљугић. О књизи су причали уредница културног програма Народне библиотеке ,,Јован Поповић“ Дуња Бркин Трифуновић и наш угледни писац из Удружења грађана ,,Раша Попов“ Јован Вељин Мокрински. О Неди и Нединој књизи говориле су и особе које су обележиле њене дане у основној школи својом подршком, мотивисањем и бригом: учитељица Мариана Ракин, одељењски старешина у основној школи Јелена Ђурић и наставница српског језика Олгица Милетић. Није изостала веома битна подршка и подстрек у Недином даљем школовању, па је о Неди и о књизи говорила њена разредна у Војној гимназији професорка српског језика Жељана Андрић.

     У препуној галерији Дома културе Недина родбина и пријатељи, другари из основне школе, као и другари из Војне гимназије имали су прилику да присуствују једном незаборавном књижевном сусрету. Промоцији књиге присуствовали су директор наше школе Ненад Кихас, наставник историје Сава Бајшански, наставница географије Јелена Матић и наставница немачког језика Хана Балабан.

       Атмосфера је била веома емотивна од самог почетка књижевне вечери јер су песму Ђорђа Балашевића ,,Само да рата не буде“ отпевали чланови најмлађе певачке групе КУД-а Мокрин. На крају је посетиоце посебно гануо завршетак Недине књиге који је прочитао Радослав Иванов, ученик четвртог разреда наше школе. Галерију су овом приликом украшавали ликовни радови које су наши ученици нацртали са наставником ликовне културе Дарком Стојковим.

     Неда Ибрајтер доказује да и у данашње време радом, трудом и истрајношћу човек може да испуни своје снове. Испунила је своју жељу и издала своју прву књигу. У књизи се крије важна порука одраслима. Одрасли треба да спрече страдање деце широм света. Треба да се побрину да овај свет треба да буде место пуно среће, љубави и наде за свако дете.

Текст написала: наставница српског језика Олгица Милетић

 

КОНТАКТ

Адреса: Светог Саве 101

Место: Мокрин 23305

Телефон: 0230/361-118; 0230/362-048

Телефакс: 0230/361-118

е-mail: osvasastajic@gmail.com

web: www.osvasastajicmokrin.edu.rs

СТАТИСТИКА

03067424
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
880
3091
10765
3033209
60517
111582
3067424

Your IP: 54.36.148.195
2022-08-17 06:21
Legetøj og BørnetøjTurtle